Megsüllyedt épületek stabilizálása

Bontás, vágás, fúrás, építkezés, díszburkolatok, Kiemelt hirdetők, reklámfelületek, padlóreklám, óriásplakát, korlátreklám, city-light, bkv reklám, automaták, Kiemelt hirdetők, mézeskalács figura, mézeskalács, mézes puszedli, Mélyépítés, Mélyépítési anyagok, süllyedés megállítása, mikrocölöpözés, gépalap rögzítés,

Bontás nélküli nagynyomású injektálási technológiával!
Cégünk tevékenysége a Magyarországon még viszonylag újnak számító talaj - és szerkezetstabilizáló poliuretán nagynyomású injektálási technológia. Munkatársaink több éves kül - és belföldi tapasztalattal rendelkeznek, amely biztosítja a magas szakmai tudást és kivitelezési szinvonalat.

Technológia:

Az alkalmazási lehetõségek közül az épületalapok süllyedése a leggyakrabban elõforduló probléma. E területen keresztül mutatjuk be a technológia lényegét.
Különbözõ környezeti hatásokból (pl. szárazság) adódóan, ritkábban tervezési és kivitelezési hibák miatt egyes épületek megsüllyednek. Ennek oka, hogy az alapozás nem megfelelõ teherbírású talajban készült, vagy az idõk folyamán enneka talajnak megváltoztak a fizikai jellemzõi.
A talaj fizikai jellemzõinek pozitív megváltoztatására szolgál az injektálás, amelyhez cégünk kétkomponensû poliuretán anyagot alkalmaz. Az épület stabilizálását és az injektálást általában megelõz egy talajmechanikai szakvélemény, melynek alapján kerül meghatározásra az injektáló szondák (csövek) hossza, vagyis az injektálás mélysége. A különbözõ típusú anyagok közül szintén e szakvélemény és a stabilizálandó építmény statikai tulajdonságai alapján választjuk ki a megfelelõt és határozzuk meg a szondánkénti anyag mennyiségeket, valamint a szondák közötti távolságokat. Az eljárás lényege, hogy az alap alatti talajrétegbe befúrva a fentiek alapján meghatározott injektáló szondákat helyezünk el. Ezeken keresztül juttatjuk az anyagot a talajba, ahol az a legkisebb üregeket, hajszálrepedéseket is kitölti és így a talajjal egy kemény geokompozitot alkot, valamint térfogat-növekedésébõl adódóan tömíti is, így teherbíróvá teszi azt. A nagy injektálási nyomásnak (amely szabályozható max. 150 bar-ig) és az anyagnak köszönhetõen agyag talajban is tudunk stabilizálni un. mikrocölöpözéses (horgonyzásos) módszerrel.

Az eljárás elõnye, hogy gyors, kis helyigényû, bontás és rombolás nélküli, valamint sok esetben költségkímélõbb a hagyományos alapstabilizálási módszereknél (pl. betonozás).

Alkalmazási területek:
• épületalapok és padlók süllyedésének megállítása
• felszín alatti üregek mikrocölöpözése
• támfalhorgonyzás, mikrocölöpözés
• munkagödrök stabilizálása
• gépalapok rögzítése


GEOSTABIL KFT.

3526 Miskolc, Szeles u. 23.
Tel.: (46) 564-170,  (30) 249-9700  •  Fax: (46) 564-171
e-mail: geostabil@geostabil.hu  •  www.geostabil.hu

Relevant Content


-- Hirdetések --
Faházak készítése Hrmann garzskapuk forgalmazása

építkezés, lakberendezés, kivitelezés, nyílászárók